Centro di ricerca per le produzioni foraggere e lattiero-casearie – Sede ex ISLC - Sede distaccata di LODI (LO) | |||||
Elenco pubblicazioni (670 record(s)) | |||||
Zago, M.; Bonvini, B.; Rossetti, L.; Meucci, A.; Giraffa, G.; Carminati, D. | 2015 | Biodiversity of Lactobacillus helveticus bacteriophages isolated from cheese whey starters. Journal of Dairy Research 82: 2 242-247 [ENG, eng] | ![]() | ||
Barzaghi, S.; Marinoni, L.; Bonvini, B.; Passolungo, L.; Locci, F.; Carminati, D.; Contarini, G.; Giraffa, G.; Cerri, T.; Pisani, V.E. | 2014 | Il formaggio taleggio: aspetti qualitativi del prodotto maturo. Scienza e Tecnica Lattiero-Caseria 65: 3-4 117-130 [ITA, ita] | |||
Barzaghi, S.; Monti, L.; Cremonesi, K.; Grassi, M.; Cattaneo, T.M.P. | 2014 | Aquaphotomics to discriminate Pink Lady® and Golden Delicious apples after different storage protocols. Aquaphotomics: undestanding water in biological world, Workshop, Brussels October 14, 2014 [ENG, eng] | ![]() | ||
Barzaghi, S.; Nuzzi, M.; Cattaneo, T.M.P.; Cortellino, G. | 2014 | Valutazione della proprietà nutraceutiche del riso italiano mediante spettroscopia NIR. Atti 6^ Simposio Italiano di Spettroscopia NIR - NIRItalia 2014 - Alla giusta frequenza 103-108 [ITA, ita] | |||
Battelli, G.; Povolo, M. | 2014 | Composti minori della frazione lipidica del latte e del formaggio: acidi grassi ramificati e idrocarburi non volatili e loro implicazioni nutraceutiche e di tracciabilità. Quaderno SoZooAlp 'I formaggi protagonisti della zootecnia alpina' 8 93-99 [ITA, ita] | |||
Brasca, M.; Bava, L.; Zucali, M.; Tamburini, A.; Guerci, M.; Sandrucci, A.; Mattiello, S.; Andreoli, E.; Battini, M.; Decimo, M.; Morandi, S.; Battelli, G.; Povolo, M.; Pelizzola, V.; Passolungo, L.; Sanna, M.; Zanini, L. | 2014 | Modelli di azienda zootecnica per latte e formaggi d’eccellenza. Quaderni della Ricerca - Regione Lombardia. Modelli di azienda zootecnica per latte e formaggi d’eccellenza. Quaderni della Ricerca - Regione Lombardia 163: 48 pp. [ITA, ita] | ![]() | ||
Carminati, D.; Tidona, F.; Fornasari, M.E.; Rossetti, L.; Meucci, A.; Giraffa, G. | 2014 | Biotyping of cultivable lactic acid bacteria isolated from donkey milk.. Letters in Applied Microbiology 59: 3 299-305 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cattaneo, T.M.P.; Cremonesi, K.; Barzaghi, S. | 2014 | Influence of physical perturbations (filtration processes) on Water Absorption Pattern (WAP). Aquaphotomics:undestanding water in biological world, Workshop, Brussels October 14, 2014 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cattaneo, T.M.P.; Cremonesi, K.; Passolungo, L.; Barzaghi, S. | 2014 | Aquaphotomics as a tool for the study of the accelerated shelf life of PDO Taleggio cheese. Aquaphotomics:undestanding water in biological world, Workshop, Brussels October 14, 2014 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cattaneo, T.M.P.; Cremonesi, K.; Barzaghi, S. | 2014 | The applicability of near infrared spectroscopy for monitoring properties of food packaging materials. NIRnews 25: 1 7-10 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cattaneo, T.M.P.; Cremonesi, K.; Grassi, M.; Barzaghi, S. | 2014 | The study of food packaging decay using Water Absorption Pattern (WAP). Aquaphotomics: undestanding water in biological world, Workshop, Brussels October 14, 2014 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cattaneo, T.M.P.; Grassi, M.; Vanoli, M.; Barzaghi, S.; Rizzolo, A. | 2014 | Monitoraggio della qualità dei salumi. LAB 18: 2 58-59 [ITA, ita] | |||
Cattaneo, T.M.P.; Grassi, M.; Vanoli, M.; Barzaghi, S.; Rizzolo, A. | 2014 | Strumentazione NIR portatile nella valutazione della shelf life di prodotti caseari, ortofrutticoli e di norceria. Atti 6^ Simposio Italiano di Spettroscopia NIR - NIRItalia 2014 - Alla giusta frequenza 118-123 [ITA, ita] | |||
Cattaneo, T.M.P.; Tsenkova, R.; Rizzolo, A.: Barzaghi, S. | 2014 | Aquaphotomics as a tool in understanding the storage behaviour in 'Salame Piacentino'. SciX 2014 - Book of Abstracts p. 188 [ENG, eng] | |||
Chanishvili, N.; Janashia, I.; Carminati, D.; Natroshvili, G.; Giraffa, G. | 2014 | Genetic and phenotypic study of Georgian honey Bee gut microbiota. Proceedings International Scientific Conference on Probiotics and Prebiotics. Budapest, Hungary, 76-77 [ENG, eng] | |||
Contarini, G.; Orlandini S. | 2014 | Latte e derivati: una risposta concreta alle sollecitazioni del mercato nazionale e un costante supporto alla normazione europea. U&C Unificazione e Certificazione 59: 8 38-39 [ITA, ita] | |||
Contarini, G.; Povolo, M.; Pelizzola, V.; Monti, L.; Bruni, A.; Passolungo, L.; Abeni, F.; Degano, L. | 2014 | Bovine colostrum: Changes in lipid constituents in the first 5 days after parturition. Journal of Dairy Science 97 : 8 5065–5072 [ENG, eng] | ![]() | ||
Contarini, G.; Povolo, M.; Pelizzola, V.; Passolungo, L.; Tamburini, A. | 2014 | Applicability of the genuineness official parameters to the milk fat from cows consuming mountain pasture: the case of triglyceride composition. Options Méditerranéennes Serie A 109: 275-278 [ENG, eng] | |||
Contarini, G.; Tidona, F.; Carminati, D.; Francolino, S.; Meucci, A.; Monti, L.; Pelizzola, V.; Giraffa, G.; Corredig, M. | 2014 | Development of a soft cheese with added bio-value. 3rd Kiel Food Science Symposium 2014 [ENG, eng] | |||
Giraffa, G. | 2014 | Lactobacillus helveticus: Importance in food and health. Frontiers in Microbiology 5: Article number: 38 [ENG, eng] | ![]() | ||
Giraffa, G. | 2014 | Enterococcus. Encyclopedia of Food Microbiology 1: 674-679 [ENG, eng] | ![]() | ||
Giraffa, G. | 2014 | Overview on the ecology and biodiversity of lactic acid bacteria. Lactic Acid Bacteria: Biodiversity and Taxonomy 45-54 [ENG, eng] | ![]() | ||
Giraffa, G. | 2014 | Le colture protettive. Il Latte 39: 2 22-24 [ITA, ita] | |||
Giraffa, G. | 2014 | I batteriofagi dei batteri lattici: problemi e soluzioni. Il Latte 39: 3 24-27 [ITA, ita] | |||
Giraffa, G. | 2014 | Colture starter: uno sguardo al passato con un occhio al futuro. Il Latte 39: 6 20-23 [ITA, ita] | |||
Grassi, M.; Barzaghi, S.; Buccheri, M.; Pazzaglia M.; Vasconi, M.; Cattaneo, T.M.P. | 2014 | La spettroscopia NIR applicata al controllo qualità del caviale: risultati preliminari . Atti 6^ Simposio Italiano di Spettroscopia NIR - NIRItalia 2014 - Alla giusta frequenza 140-145 [ITA, ita] | |||
Locci, F.; Carminati, D. | 2014 | Paste filate fresche: importanza del liquido di governo per la conservabilità. Il Latte 38: 7 46-48 [ITA, ita] | |||
Monti, L.; Passolungo, L.; Contarini, G. | 2014 | Bevande da siero e scotta: wh(e)y not?. Il Latte 39: 6 36-39 [ITA, ita] | |||
Mura, S.; Greppi, G.F.; Cremonesi, K.; Barzaghi, S.; Cattaneo, T.M.P. | 2014 | Utilizzo di strumentazione NIR portatile per una prima identificazione della presenza di spore di Clostridi in formaggio Grana Padano. 6^ Simposio Italiano di Spettroscopia NIR - NIRItalia 2014 - Alla giusta frequenza 146-151 [ITA, ita] | |||
Povolo, M.; Contarini, G. | 2014 | Burro e Crema. Analisi dei Prodotti Alimentari 665-695 [ITA, ita] | |||
Povolo, M.; Pelizzola, V.; Contarini, G. | 2014 | I costituenti minori della frazione lipidica del latte: possibili indicatori dei diversi foraggi. 4° Congresso Lattiero-Caseario Latte e derivati: ricerca, innovazione e valorizzazione [ITA, ita] | ![]() | ||
Tidona, F.; Francolino, S.; Locci, F.; Meucci, A.; Monti, L.; Corredig, M.; Carminati, D.; Contarini, G.; Giraffa, G.; Lupotto, E. | 2014 | Combined use of functional Streptococcus thermophilus strains to improve the technological properties and the bio-value of a soft cheese. 24th International ICFMH conference - FOOD MICRO 2014 - 1-4 september, Nantes, France p. 204 [ENG, eng] | |||
Zago, M.; Meucci, A.; Monti, L.; Fornasari; ME.; Rossetti, L.; Passolungo, L.; Locci, F.; Giraffa, G.; Carminati, D. | 2014 | Selection of folate producing strains of Streptococcus thermophilus for a soft cheese production. 11th Symposium on Lactic Acid Bacteria, Egmond aan Zee, The Netherlands, 30 agosto-4settembre, 2014 Abstract E015 [ENG, eng] | |||
Zago, M.; Oregaard, G.; Rossetti, L.; Bonvini, B.; Fornasari, M.E.; Sorensen, KI.; Giraffa, G.; Carminati, D. | 2014 | Detailed characterization of Lactobacillus helveticus strains aimed at identifying new industrial starters . 11th Symposium on Lactic Acid Bacteria, Egmond aan Zee, The Netherlands, 30 agosto-4settembre, 2014. Abstract A004 [ENG, eng] | |||
Zago, M.; Rossetti, L.; Bonvini, B.; Fornasari, ME.; Orrù, L.; Lamontanara, A.; Scaltriti, E.; Cattivelli, L.; Carminati, D.; Giraffa, G. | 2014 | Lactobacillus helveticus bacteriophages portrait with an in depth look at the phage resistance. 11th Symposium on Lactic Acid Bacteria, Egmond aan Zee, The Netherlands, 30 agosto-4 settembre 2014 Abstract SL10 [ENG, eng] | |||
Zago, M.; Scaltriti, E.; Rossetti, L.; Sorensen, KI.; Carminati, D.; Grolli, S.; Ramoni, R.; Giraffa, G. | 2014 | Comparative study of Lactobacillus helveticus CRISPR loci. 11th Symposium on Lactic Acid Bacteria, Egmond aan Zee, The Netherlands, 30 agosto-4settembre, 2014 Abstract C001 [ENG, eng] | |||
Barzaghi, S.; Cremonesi, K. | 2013 | Use of Near Infrared Spectroscopy to discriminate Pink Lady® and Golden Delicious apples after different storage protocols. NIR2013 Proceedings, 2-7 June, La Grande Motte, France 772-777 [ENG, eng] | |||
Barzaghi, S.; Grassi, M.; Beccari, F; Cattaneo, T.M.P. | 2013 | A portable microNIR instrument as a useful screening tool in discriminating between conservation conditions applied to preserve pear samples cv Conference.. NIR2013 Proceedings, 2-7 June, La Grande Motte, France 136-141 [ENG, eng] | |||
Bava, L.; Zucali, M.; Sandrucci, A.; Guerci, M.; Battelli, G.; Brasca, M.; Povolo, M.; Decimo, M.; Tamburini, A. | 2013 | How different farming systems can affect nutraceutical and traceable components of cow milk?. Italian Journal of Animal Science 12: 1S p. 103 [ENG, eng] | |||
Borrelli, L.; Cabassi, G.; Motta, S.; Fornasier, F. | 2013 | Effetti dei sistemi colturali foraggeri su biomassa microbica e attività enzimatica del terreno nella pianura irrigua lombarda. Atti del XLII Convegno della Società Italiana di Agronomia 'Intensificazione sostenibile della produzione agricola e sicurezza alimentare' 39-40 [ITA, ita] | |||
Cabassi, G.; Marinoni, L.; Vero, S.; Cattaneo, T.M.P. | 2013 | Transferability to a low-cost portable NIR spectrometer of a physical-mathematical model for predicting the distribution of fat globules in raw milk. NIR2013 Proceedings -Picking up good vibrations 1: ST4 689-693 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cabassi, G.; Povolo, M.; Pelizzola, V.; Monti, L.; Genorini, E.; Contarini, G. | 2013 | Development of a near infrared method for the quantification of the main classes of fatty acids obtained from raw milk by solvent free extraction. Journal of Near Infrared Spectroscopy 21: 5 395-408 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cabassi, G.; Profizer, M.; Marinoni, L.; Rizzi, N.; Cattaneo, T.M.P. | 2013 | Estimation of fat globule size distribution in milk using an inverse light scattering model in the near infrared region. Journal of Near Infrared Spectroscopy 21: 5 359–373 [ENG, eng] | ![]() | ||
Caré, S.; Merlino, G.; Cattaneo, T.M.P.; Giraffa, G.; Daffonchio, D.; Cabassi G. | 2013 | Use of near infrared (NIR) spectroscopy for monitoring and prediction of biochemical methane potential (BMP) from Arundo donax: preliminary results . NIR2013 Proceedings -Picking up good vibrations 1: A3 444-449 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cattaneo, T.M.P.; Marinoni, L.; Iametti, S.; Monti, L. | 2013 | Behavior of Aflatoxin M1 in dairy wastes subjected to different technological treatments: Ricotta cheese production, ultrafiltration and spray-drying. Food Control 32: 1 77-82 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cavalli, D.; Cabassi, G.; Motta, S.; Borrelli, L.; Degano, L.; Bechini, L.; Marino, P. | 2013 | Nitrogen recovery of a digested dairy cow slurry, its liquid and solid fractions, and of a dairy cow slurry. Atti del XLII Convegno della Società Italiana di Agronomia “Intensificazione sostenibile della produzione agricola e sicurezza alimentare”. 1-6 [ENG, ita] | |||
Contarini, G.; Pelizzola, V.; Cabassi, G.; Monti, L.; Passolungo, L.; Povolo, M. | 2013 | Latte e formaggi di montagna: caratteristiche di unicità. Il Latte 38: 8 500-503 [ITA, ita] | |||
Contarini, G.; Povolo, M. | 2013 | Phospholipids in milk fat: composition, biological and technological significance, and analytical strategies. International Journal of Molecular Sciences 14: 2 2808-2831 [ENG, eng] | ![]() | ||
Contarini, G.; Povolo, M.; Pelizzola, V.; Monti, L.; Lercker, G. | 2013 | Interlaboratory evaluation of milk fatty acid composition by using different GC operating conditions. Journal of Food Composition and Analysis 32: 2 131-140 [ENG, eng] | |||
Giraffa, G. | 2013 | Probiotici, health claims ed esigenze dei consumatori: quando coincidono? . Il latte 38: 3 44-46 [ITA, ita] | |||
Giraffa, G. | 2013 | Nuovo caseificio sperimentale. Il Latte 38: 11 42-43 [ITA, ita] | |||
Marinoni, L.; Monti, L.; Barzaghi, S.; de la Roza-Delgado, B. | 2013 | Quantification of casein fractions and of some of their genetic variants in phosphate buffer by near infrared spectroscopy. Journal of Near Infrared Spectroscopy 21: 5 385-394 [ENG, eng] | ![]() | ||
Monti, L.; Pelizzola, V. | 2013 | Il ruolo di lattosio e derivati nella nutrizione umana. Il Latte 38: 8 32-34 [ITA, ita] | |||
Motta, S. R.; Cabassi, G.; Valagussa, M.; Borrelli, L. | 2013 | Effetti di diversi ordinamenti colturali sulla qualità della sostanza organica in una prova di lungo periodo. Atti del XLII Convegno della Società Italiana di Agronomia “Intensificazione sostenibile della produzione agricola e sicurezza alimentare”. 45-47 [ITA, ita] | |||
Orlandi, M.; Contarini, G.; Cattaneo, T.M.P.; Curadi, M.C. | 2013 | Mare milk fatty acids with reference to donkey, cow, goat and human milk. Progress in Nutrition 15: 4 239-244 [ITA, eng] | |||
Pelizzola, V.; Povolo, M.; Contarini, G. | 2013 | Fosfolipidi del latte caratteristiche e significato nutraceutico. Il Latte 38: 6 38-40 [ITA, ita] | |||
Pirlo, G.; Abeni, F.; Bruni, A.; Cabassi, G.; Capelletti, M.; Contarini, G.; Degano, L.; Migliorati, L.; Povolo, M. | 2013 | Valorizzazione dei sottoprodotti della filiera del biodiesel nell’alimentazione dei bovini da latte. Atti del Convegno I SOTTOPRODOTTI AGROFORESTALI E INDUSTRIALI A BASE RINNOVABILE 3: 73-81 [ITA, ita] | |||
Pirlo, G.; Capelletti, M.; Abeni, F.; Migliorati, L.; Degano, L.; Bruni, A.; Povolo, M.; Cabassi, G.; Contarini, G. | 2013 | Impiego del panello di girasole nell’alimentazione della bovina da latte.. Atti del Convegno: I SOTTOPRODOTTI AGROFORESTALI E INDUSTRIALI A BASE RINNOVABILE 2: 9-17 [ITA, eng] | |||
Pirlo, G.; Carè, S.; Ponzoni, G.; Faeti, V.; Marchetti, R.; Della Casa, G. | 2013 | Carbon footprint of heavy pig production in eight farms in northern Italy. Book of abstract of the 64th annual meeting of the European federation of animal science p. 432 [ENG, eng] | |||
Povolo, M,; Pelizzola, V.; Contarini, G. | 2013 | Quali informazioni dalla frazione volatile. Il Latte 38: 4 42-44 [ITA, ita] | |||
Povolo, M.; Pelizzola, V.; Passolungo, L.; Biazzi, E.; Tava, A.; Contarini, G. | 2013 | Characterization of two Agrostis–Festuca alpine pastures and their influence on cheese composition. Journal of Agricultural and Food Chemistry 61: 2 447-455 [ENG, eng] | ![]() | ||
Remagni, M.C.; Eraclio, G.; Carminati, D. | 2013 | Post-acidificazione: cause e soluzioni. Il Latte 38: 7 46-48 [ITA, ita] | ![]() | ||
Remagni, M.C.; Morita, H.; Koshiba, H.; Cattaneo, T.M.P.; Tsenkova, R. | 2013 | Near Infrared Spectroscopy and Aquaphotomics as tools for Bacteria Classification. NIR2013 Proceedings -Picking up good vibrations 1: ST1 602-608 [ENG, eng] | ![]() | ||
Remagni, M.C.; Paladino, M.; Locci, F.; Romeo, F.V.; Zago, M.; Povolo, M.; Contarini, G.; Carminati, D. | 2013 | Cholesterol removal capability of lactic acid bacteria and related cell membrane fatty acid modifications. Folia Microbiologica 58: 6 443-449 [ENG, eng] | ![]() | ||
Tidona, F.; Carminati, D.; Giraffa, G. | 2013 | Batteri lattici produttori di esopolisaccaridi: proprietà tecnologiche e funzionali. Il Latte 38: 4 46-47 [ITA, ita] | ![]() | ||
Tidona, F.; Meucci, A.; Corredig, M.; Fornasari, M.E.; Pelizzola, V.; Monti, L.; Contarini, G.; Carminati, D. | 2013 | Nutritional properties of a fermented donkey milk. Abstract book: EFFoST Annual Conference 2013: Bio-based Technologies in the Context of European Food Innovation Systems P1.100 [ENG, eng] | ![]() | ||
Zago, M.; Lanza, B.; Rossetti, L.; Muzzalupo, I.; Carminati, D.; Giraffa, G. | 2013 | Selection of Lactobacillus plantarum strains to use as starters in fermented table olives: oleuropeinase activity and phage sensitivity. Food Microbiology 34: 1 81-87 [ENG, eng] | ![]() | ||
Zago, M.; Scaltriti, E.; Rossetti, L.; Guffanti, A.; Armiento, A.; Fornasari, ME.; Grolli, S.; Carminati, D.; Brini, E.; Pavan, P.; Felsani, A.; D'Urzo, A.; Moles, A.; Claude, JB.; Grandori, R.; Ramoni, R.; Giraffa, G. | 2013 | Characterization of the genome of the dairy Lactobacillus helveticus bacteriophage phi-AQ113.. Applied and Environmental Microbiology 79: 15 4712-4718 [ENG, eng] | ![]() | ||
Barzaghi, S.; Pintus, B.; Ursino, A.; Tava, A. | 2012 | La spettroscopia NIR per il riconoscimento della zona di produzione di foraggi. NIR ITALIA 2012 - 5° Simposio Italiano di Spettroscopia NIR ENERGIA PER IL FUTURO - atti del simposio - Legnaro (PD) 26- 28 Settembre 2012 162-166 [ITA, ita] | |||
Marinoni, L.; Cattaneo, T.M.P.; Soldado Cabezuelo, A.; González Arrojo, A.; de la Roza-Delgado, B.; Aleandri, R. | 2012 | Near infrared spectroscopic determination of casein content in the study of micelle interactions. Proceedings of the 15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy 462-465 [ENG, eng] | |||
Moioli, B.; Contarini, G.; Pariset, L.; Marchitelli, C.; Crisà, A.; Catillo, G.; Napolitano, F. | 2012 | Genetic variation of C18:1 and C18:2 isomers in sheep milk fat. Small Ruminant Research 103: 2-3 187-193 [ENG, eng] | ![]() | ||
Barzaghi , S.; Giangiacomo, R.; Cattaneo, T.M.P. | 2012 | Effect of light scattering in monitoring milk coagulation process. Proceedings of the 15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy 405-410 [ENG, eng] | |||
Barzaghi, S. | 2012 | La spettroscopia nel vicino infrarosso: prospettive future. Il Latte 37: 11 52-54 [ITA, ita] | |||
Barzaghi, S.; Passolungo, L.; Cremonesi, K.; Donida, B.M. | 2012 | Classification of Mozzarella cheese samples by NIR spectroscopy. Proceedings of the 15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy 484-486 [ENG, eng] | |||
Barzaghi, S.; Pintus, B.; Ursino, A.; Tava A. | 2012 | Evaluation of saponin content in alfalfa (Medicago sativa L.) by NIRS. Proceedings of the 15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy 345-347 [ENG, eng] | |||
Battelli, G; Bava, L.; Decimo, M.; Mattiello, S.; Povolo, M.; Sanna, M.; Zanini, L.; Sandrucci, A.; Brasca, M. | 2012 | Individuazione di modelli di aziende zootecniche per produzioni di eccellenza di latte e derivati . 3° Congresso Lattiero-Caseario, Milano 28 Settembre 2012 [ITA, ita] | |||
Borrelli, L.; Cabassi, G.; Motta, S.; Tomasoni, C. | 2012 | Cereal and forage cropping in the Lombardy plain. Yield and evolution of soil fertility in the 24-yr of trial. EUROSOIL 2012 4th International Congress, Bari, 2-6 July 2012 [ENG, eng] | |||
Borrelli, L.; Cabassi, G.; Motta, S.; Tomasoni, C. | 2012 | Effect of manure management system on soil organic carbon (SOM). EUROSOIL 2012 4th International Congress, Bari, 2-6 July 2012 [ENG, eng] | |||
Borrelli, L.; Cabassi, G.; Motta, S.R.; Degano, L.; Tomasoni, C. | 2012 | Produttività e adattamento di specie foraggere nella pianura irrigua lombarda. Atti del XLI Convegno nazionale della società italiana di agronomia. Bari 19-21 Settembre 2012 49-51 [ITA, ita] | |||
Borrelli, L.; Cabassi, G.; Motta, S.R.; Degano, L.; Tomasoni, C. | 2012 | Sistemi culturali cerealicolo-foraggeri:produttività e fertilità del suolo. Atti del XLI Convegno nazionale della società italiana di agronomia. Bari 19-21 Settembre 2012 59-61 [ITA, ita] | |||
Cabassi, G.; Cavalli, D.; Bechini, L.; Degano, L.; Marino Gallina, P.; Fuccella, R.; | 2012 | Optimization of the ICBM/2 soil organic matter simulation model using C respiration measurements and Near Infrared data. Abstract book - ESA12- 12th Congress of the European Society for Agronomy - Helsinki, Finland, 20-24 Aug 2012 290-291 [ENG, eng] | |||
Cabassi, G.; Marinoni, L.; Vero, S.; Cattaneo, T.M.P. | 2012 | The role of light scattering phenomenon in FT-IR quantitative calibrations of milk fat and protein contents. Emirates Journal of food and agriculture 24: p. 24 [ENG, eng] | |||
Cabassi, G.; Povolo, M.; Genorini, E.; Degano, L.; Passolungo, L.; Bruni, A.; Contarini, G. | 2012 | Sviluppo di una metodica NIR per la quantificazione delle principali classi di acidi grassi estratti dal latte e derivati in assenza di solventi. 5° Simposio Italiano di Spettroscopia NIR, Legnaro (PD) 26-28 Settembre 2012 138-144 [ITA, ita] | |||
Cabassi, G.; Profaizer, M.; Marinoni, L.; Cattaneo, T.M.P. | 2012 | Estimation of milk fat globules distribution in milk using scattering in the near infrared region. Proceedings of the 15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy 214-218 [ENG, eng] | |||
Carè, S.; Marinoni, L.; Cattaneo, T.M.P | 2012 | L’applicazione della spettroscopia IR per la determinazione della resa casearia. Ricerche e innovazioni nell'industria alimentare. Atti 10° CISETA. 10: 551-556 [ITA, ita] | |||
Carminati, D.; Zago, M.; Giraffa, G. | 2012 | Ecological aspects of phage contamination in natural whey and milk starters. Bacteriophages in Dairy Processing Chapter 4, 79-98 [ENG, eng] | ![]() | ||
Cattaneo, T.M.P.; Carè, S.; Marinoni, L.; Perrone, A.; Aleandri, R. | 2012 | Prediction of cheese yield using near infrared spectroscopy. Proceedings of the 15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy 416-419 [ENG, eng] | |||
Cattaneo, T.M.P.; Carè, S.; Marinoni, L.; Perrone, A.; Aleandri, R. | 2012 | Near infrared spectroscopy as a tool for the evaluation of milk quality for Grana Padano cheese production. Proceedings of the 15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy 412-415 [ENG, eng] | |||
Cattaneo, T.M.P.; Vero, S.; Napoli, E.; Elia, V. | 2012 | Effects of filtration processes on aqueous nanostructures by near infrared spectroscopy. Proceedings of the 15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy 219-223 [ENG, eng] | |||
Cavalli, D.; Marino, P.; Bechini, L.; Borrelli, L.; Cabassi, G.; Degano, L.; Ronchi, N. | 2012 | Mineralizzazione del carbonio e dell'azoto di un liquame bovino tal quale, digerito e sue frazioni. Atti del XLI Convegno nazionale della società italiana di agronomia. Bari 19-21 Settembre 2012 153-155 [ITA, ita] | |||
Cocchi, M.; Vigni, M.L.; Vero, S.; Cattaneo, T.M.P.; Elia, V. | 2012 | Near infrared spectroscopy to explore water structure modification induced by filtration processes. Proceedings of the 15th International Conference on Near Infrared Spectroscopy 243-246 [ENG, eng] | |||
Contarini, G.; Povolo, M.; Folegatti, L.; Forte, E.; Fusari, M.; Gasparoli, A.; Mandrioli, M.; Molinari, M.; De Felici, G. | 2012 | Indagine conoscitiva sull’efficacia di differenti parametri per la valutazione del contenuto di burro in prodotti misti. La Rivista Italiana delle Sostanze Grasse 89: 3 166-176 [ITA, eng] | |||
Curadi, M.C.; Leotta, R.; Contarini, G.; Orlandi, M. | 2012 | Milk fatty acids from different horse breeds compared with cow, goat and human milk. Macedonian Journal of Animal Science 2: 1 79-82 [ENG, eng] | ![]() | ||
Degano, L. | 2012 | Il Castello Morando Bolognini. Il concorso sementi di riso un secolo di selezione e miglioramento varietale 67-77 [ITA, ita] | |||
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