ENGLISH ACCESSIBILITA' ALTA
Torna alla Home Page Consiglio per la ricerca in agricoltura e l'analisi dell'economia agraria Cerca nel sito...  

Carta europea dei ricercatori      HR EXCELLENCE IN RESEARCH
CREA - Via Po, 14 - 00198 ROMA
P.IVA: 08183101008 - C.F.: 97231970589
Tel: +39 06 478361 - Fax: +39 06 47836320 -
Posta Elettronica Certificata:

ACCESSO CIVICO RASSEGNA STAMPA URP LAVORO/FORMAZIONE GARE/APPALTI AMMINISTRAZIONE TRASPARENTE

freccina Sei qui: Home->Centri e unità di ricerca->Dettaglio Istituto->Elenco pubblicazioni POSTA
Criteri di ricerca
Autore:
Rivista:
Titolo:
Dall'anno:
All'anno:

Vai al generatore di bibliografie
Unità di ricerca per la valorizzazione qualitativa dei cereali (Roma)
Elenco pubblicazioni (1413 record(s))
Campiglia, E.; Mancinelli, R.; De Stefanis, E.; Pucciarmati, S.; Radicetti, E. 2015 The long-term effects of conventional and organic cropping systems, tillage managments and weather conditions on yield and grain quality of durum wheat (Triticum durum Desf.) in the mediterranean environment of central Italy.
Field Crops Research 176C: 34-44 [ENG, eng]
Ciccoritti, R.; Pasquini, M.; Sgrulletta, D.; Nocente, F. 2015 The effect of 5-n-alkylresorcinol extracts from durum wheat whole grain on the growth of FHB causal agents. .
Journal of Agricultural and Food Chemistry 63: 1 43-50 [ENG, eng]
Infantino, A.; Aureli G.; Costa C.; Taiti C.; Antonucci F.; Menesatti P.; Pallottino F.; De Felice S.; D'Egidio M.G.; Mancuso S. 2015 Potential application of PTR-TOFMS for the detection of deoxynivalenol (DON) in durum wheat. .
Food Control 57: 96–104 [ENG, eng]
Infantino, A.; Santori, A.; Aureli, G.; Belocchi, A.; De Felice, S.; Tizzani, L.; Lattanzio, V.M.T.; Haidukowski, M.; Pascale, M. 2015 Occurrence of Fusarium langsethiae Strains Isolated from Durum Wheat in Italy.
Journal of Phytopathology 163: 7-8 612-619 [ENG, eng]
Redaelli, R.; Scalfati, G.; Ciccoritti, R.; Cacciatori, P.; De Stefanis, E.; Sgrulletta, D. 2015 Effects of genetic and agronomic factors on grain composition in oats.
Cereal Research Communications 43: 1 144-154 [ENG, eng]
Alfieri, M.; Gazza, L.; Pogna, N.E.; Redaelli, R. 2014 Gene sequences of vromindolines in Avena species.
Genetic Resources and Crop Evolution 61: 8 1481-1490 [ENG, eng]
Antonucci, F.; Pallottino, F.; Costa, C.; Gazza, L.; Bellato, S.; Menesatti, P. 2014 A flexible, laboratory scale and image analysis based equipment to assess rice quality classes.
La Rivista di Scienza dell'Alimentazione / Journal of Food Science and Nutrition 43: 1 37-47 [ENG, ita]
Aureli, G.; Arcangeli, A.; Belocchi, A.; Mortaro, R.; Quaranta, F.; D'Egidio, M.G. 2014 Micotossine in un'annata 'difficile' per il furmento.
Molini d'Italia 65: 10 34-40 [ITA, ita]
Aureli, G.; Belocchi, A.; Melloni, S.; Quaranta, F.; D'Egidio, M.G. 2014 Monitoraggio della contaminazione da DON e da T2+HT2 in frumento duro.
Atti Convegno Progetto MICOPRINCEM - Roma, 28 maggio 2014 Cap. 3, 64-67 [ITA, ita]
Aureli, G.; Bianchi, P.G.; Cecchini, C.; Corsi, G.; Giulini, A.; Gosparini, E.; Moscaritolo, S.; Zuffada, M. 2014 10 new entry di frumento duro .
Molini d'Italia 65: 6 46-55 [ITA, ita]
Aureli, G.; Martini, D.; Melloni, S.; Taddei, F.; Corradini, D.; Nicoletti, I.; Quaranta, F.; D'Egidio, M.G. 2014 Debranning process as a tool to preserve the useful bioactive compounds and to reduce level of contaminants in durum wheat.
ICC- International Symposium on Bioactive Compounds in Cereal Grains and Foods, 24-25 april 2014, Vienna p. 31 [ENG, eng]
Belocchi, A.; Fornara, M.; Bianchelli, M.; Colecchia, S.A.; De Vita, P.; Mazzon, V.; Poma, I.; Santilocchi, R.; Vecchiarelli, V.; Venezia, G.; Viola, P.; Quaranta, F. 2014 Sorgo da granella, le migliori performance degli ibridi.
Terra e Vita 55: 7 66-69 [ITA, ita]
Belocchi, A.; Fornara, M.; Mazzon, V.; Arcangeli, A.; Flavoni, A.; Melloni, S.; Quaranta, F. 2014 Frumento duro biologico, le varietà consigliate.
Terra e Vita 55: 40 58-60 [ITA, ita]
Belocchi, A.; Fornara, M.; Mazzon, V.; Cecchini, C.; Quaranta, F. 2014 Grano duro, le varietà consigliate.
Terra e Vita 55: 37 14-22 [ITA, ita]
Belocchi, A.; Fornara, M.; Melloni, S.; Rossi, C.; Cammerata, A.; Quaranta, F. 2014 Frumento duro in biologico: risultati della Rete nazionale di confronto varietale 2013-14.
Atti VIII Giornata tecnica sul frumento duro, Roma 26 settembre 2014 24 pp. [ITA, ita]
Belocchi, A.; Quaranta, F.; Gianinetti, A.; Baravelli, M.; Faeti, V.; Marino, A.; Innocenti, A.; Demontis, A.; Rosta, R.; Sarti, A.; Regginai, R.; Lopez, J.A.; Massi, A.; Mantovani, P.; Perenzin, M.; Notario, T.; Zefelippo, M.; Converso, R.; Signor, M.; Barbiani, G. 2014 Le varietà di grano duro per le semine 2014. Areale Nord.
L'Informatore Agrario 70: 32 13-16 [ITA, ita]
Carboni, G.; Dettori, M.; Mameli, L.; Belocchi, A.; Quaranta, F. 2014 Grano duro e semina su sodo: le varietà più adatte.
L'Informatore Agrario 70: 36 47-49 [ITA, ita]
Carrella, S.; Mazza, M.; Acutis, P.L.; D’Ambrosio, C.; Scaloni, A.; Candiano, G.; Baldassari, I.; Galassi, E.; Gazza, L.; Pogna, N. 2014 Einkorn wheat and coeliac disease: proteomics analyses of ?-gliadins with potential anti-inflammatory activity.
2nd ASSET(ASsured SafE and Traceable food) 2014 - Queen’s University Belfast 8th -10th April p. 51 [ENG, eng]
Cattivelli, L.; Faccini, N.; Gianinetti, A.; Alberici, R.; Amato, G.; Anastasi, U.; Attene, G.; Baravelli, M.; Barbiani, G.; Baronchelli, M.; Belocchi, A.; Bonciarelli, U.; Cacciatori, P.; Caprara, F.; Codianni, P.; Colonna, M.; D’Ercole, M.; Delbono, S.; Demontis, A.; Faeti, V.; Fecondo, G.; Ferrero, C.; Fornara, M.; Frenda, A.S.; Fuselli, D.; Ghizzoni, R.; Giambalvo, D.; Innocenti, A.; Invernizzi, C.; Lombardo, M.G.; Lorenzetti M.C.; Manca, G.; Marino, A.; Mattiolo, E.; Mazzieri, G.; Monti, M.; Notario, T.; Pagani, D.; Petrini, A.; Pilati, A.; Piredda, A.; Poma, I.; Pons, R.; Preiti, G.; Pristeri, A.; Quaranta, F.; Randazzo, B.; Ravaglia, S.; Reggiani, F.; Rodriguez, M.; Romeo, M.; Rosta, R.; Ruisi, P.; Saia, S.; Sarno, M.; Scrosati, M.; Severi, D.; Signor, M.; Tagliaferri, I.; Tassi, D.; Venezia, G.; Viola, P.; Virdis, A.; Virgillito, S.; Virzì, N. 2014 Le varietà per l’orzo da malto - Prove varietali 2013-2014 al Centro Nord, Sud e Isole.
L'Informatore Agrario 70: 30 42-45 [ITA, ita]
Cattivelli, L.; Faccini, N.; Gianinetti, A.; Alberici, R.; Amato, G.; Anastasi, U.; Attene, G.; Baravelli, M.; Barbiani, G.; Baronchelli, M.; Belocchi, A.; Bonciarelli, U.; Cacciatori, P.; Caprara, F.; Codianni, P.; Colonna, M.; D’Ercole, M.; Delbono, S.; Demontis, A.; Faeti, V.; Fecondo, G.; Ferrero, C.; Fornara, M.; Frenda, A.S.; Fuselli, D.; Ghizzoni, R.; Giambalvo, D.; Innocenti, A.; Invernizzi, C.; Lombardo, M.G.; Lorenzetti M.C.; Manca, G.; Marino, A.; Mattiolo, E.; Mazzieri, G.; Monti, M.; Notario, T.; Pagani, D.; Petrini, A.; Pilati, A.; Piredda, A.; Poma, I.; Pons, R.; Preiti, G.; Pristeri, A.; Quaranta, F.; Randazzo, B.; Ravaglia, S.; Reggiani, F.; Rodriguez, M.; Romeo, M.; Rosta, R.; Ruisi, P.; Saia, S.; Sarno, M.; Scrosati, M.; Severi, D.; Signor, M.; Tagliaferri, I.; Tassi, D.; Venezia, G.; Viola, P.; Virdis, A.; Virgillito, S.; Virzì, N. 2014 Varietà di orzo zootecnico: bene al Sud, meno al Nord - risultati delle prove nazionali 2013-2014.
L'Informatore Agrario 70: 30 36-41 [ITA, ita]
Cattivelli, L.; Faccini, N.; Gianinetti, A.; Alberici, R.; Amato, G.; Anastasi, U.; Attene, G.; Baravelli, M.; Barbiani, G.; Baronchelli, M.; Belocchi, A.; Bonciarelli, U.; Cacciatori, P.; Caprara, F.; Codianni, P.; Colonna, M.; D’Ercole, M.; Delbono, S.; Demontis, A.; Faeti, V.; Fecondo, G.; Ferrero, C.; Fornara, M.; Frenda, A.S.; Fuselli, D.; Ghizzoni, R.; Giambalvo, D.; Innocenti, A.; Invernizzi, C.; Lombardo, M.G.; Lorenzetti M.C.; Manca, G.; Marino, A.; Mattiolo, E.; Mazzieri, G.; Monti, M.; Notario, T.; Pagani, D.; Petrini, A.; Pilati, A.; Piredda, A.; Poma, I.; Pons, R.; Preiti, G.; Pristeri, A.; Quaranta, F.; Randazzo, B.; Ravaglia, S.; Reggiani, F.; Rodriguez, M.; Romeo, M.; Rosta, R.; Ruisi, P.; Saia, S.; Sarno, M.; Scrosati, M.; Severi, D.; Signor, M.; Tagliaferri, I.; Tassi, D.; Venezia, G.; Viola, P.; Virdis, A.; Virgillito, S.; Virzì, N. P 2014 Al Centro Nord vince la pioggia bene solo il Meridione.
Terra e Vita 55: 33/34 36-42 [ITA, ita]
Ciccoritti, R.; Bellato, S.; Del Frate, V.; Galassi, E.; Cammerata, A; Gazza, L. 2014 Innovative technological systems to naturally enhance bioactive compounds in “minor” cereals.
X National Congress of Food Chemistry. 6th-10th July 2014 Florence (Italy) p. 47 [ENG, eng]
Ciccoritti, R.; Bellato, S.; Del Frate, V.; Nocente, F. 2014 The n-alkylresorcinols in durum wheat:genotypic and environmental variability.
Proceedings of the International Symposium on Genetics and Breeding of Durum Wheat, Options Mediterraneennes, A 110: 307-313 [ENG, eng]
Ciccoritti, R.; Del Frate, V.; Pasquini, M.; Gazza, L.; Maccaferri, M.; D’Egidio, M.G.; Nocente, F. 2014 Wheat kernels antifungal compounds for fusarium head blight (fhb) eco-friendly control.
ICC International Symposium on Bioactive Compounds in Cereals and Foods p.75 [ENG, eng]
Codianni, P.; Menga, V.; Paone, S.; Fares, C.; Fornara, M.; Mazzon, V.; Belocchi, A.; Quaranta, F.; Preiti, G.; Tedone, L.; De Mastro, G.; Schiavone, D.; Mori,M.; Di Mola, I.; Blanco, A.; Signorile, M.A.; Desantis, V.; Colonna, M.; Ricci, M. 2014 Risultati produttivi e qualitativi di 41 varietà di grano duro nell'areale Sud peninsulare.
L'Informatore Agrario 70: S 32 25-28 [ITA, ita]
Costantini, F.; Nascetti, A.; Scipinotti, R.; Domenici, F.; Sennato, S.; Gazza, L.; Bordi, F.; Pogna, N.; Manetti, C.; Caputo, D.; de Cesare, G. 2014 On-chip detection of multiple serum antibodies against epitopes of celiac disease by an array of amorphous silicon sensors.
RSC Advances 4: 2073-2080 [ENG, eng]
D'Egidio, M.G. 2014 Grano duro una nicchia importante.
Molini d'Italia 65: 5 24-31 [ITA, ita]
D'Egidio, M.G. 2014 Scacco matto alle micotossine.
Molini d'Italia 65: 6 56-57 [ITA, ita]
D'Egidio, M.G. 2014 Micotossine e progetto micoprincem.
Mangimi e Alimenti 6: 4 40-41 [ITA, ita]
D'Egidio, M.G. 2014 Giornata tecnica sul frumento duro.
Mangimi e Alimenti 6: 5 38-41 [ITA, ita]
D'Egidio, M.G.; Cecchini, C.; Gosparini, E.; Arcangeli, A.; Cammerata, A.; Mortaro, R.; Moscaritolo, S.; Mazzon, V.; Quaranta, F. 2014 Caratterizzazione qualitativa di varietà di frumento duro in coltivazione biologica: risultati del piano sementiero nazionale (PNSB).
2° Congresso Nazionale RIRAB. Roma, 11-13 giugno [ITA, ita]
D'Egidio, M.G.; Marano, M.L.; Ripa, C. (curatori) 2014 Atti Progetto Micoprincem. Micotossine principali ed emergenti nei cereali.
Atti Progetto Micoprincem. Micotossine principali ed emergenti nei cereali 113 pp. [ITA, ita]
De Pace, C.; Bizzarri, M.; Pasquini, M.; Nocente, F.; Ceccarelli, M.; Vittori, D.; Vida G. 2014 Additional genetic factors of resistance to stem rust, leaf rust and powdery mildew from Dasypyrum villosum.
Proceedings of the International Symposium on Genetics and Breeding of Durum Wheat, Options Méditerranéennes 110: 477-491 [ENG, eng]
Del Frate, V.; Aureli, G.; Sgrulletta, D.; Trella, A.; Marini, F.; Bellato, S. 2014 La spettroscopia nel vicino infrarosso per il monitoraggio rapido del deossinivalenolo (DON) in frumento duro..
Atti Convegno Progetto MICOPRINCEM - Roma, 28 maggio 2014 Chapter 1, 26-30 [ITA, ita]
Del Frate, V.; Terracciano, G.; Cammerata, A.; Nocente, F.; Ciccoritti, R. 2014 Variazioni di composti bioattivi presenti nella granella di frumento duro in seguito al trattamento di parbolizzazione.
Atti 11° Congresso Italiano di Scienze e Tecnologia degli Alimentari 287-293 [ITA, eng]
Desiderio, F.; Guerra, D.; Mastrangelo, A.M.; Rubiales, D.; Pasquini, M.; Simeone, R.; Blanco, A.; Cattivelli, L.; Valè; G. 2014 Genetic basis of resistance to leaf rust in tetraploid wheats.
Proceedings of the International Symposium on Genetics and Breeding of Durum Wheat, Série A Mediterranean Seminars, Options Méditerranéennes 110: 447-452 [ENG, eng]
Desiderio, F.; Guerra, D.; Rubiales, D.; Piarulli, L.; Pasquini, M.; Mastrangelo, A.M.; Simeone, R.; Blanco, A.; Cattivelli, L.; Valè, G. 2014 Identification and mapping of quantitative trait loci for leaf rust resistance derived from a tetraploid wheat Triticum dicoccum accession.
Molecular Breeding 34: 4 1659-1675 [ENG, eng]
Desiderio, F.; Piarulli, L.; Guerra, D.; Rubiales, D; Pasquini, M.; Valè, G.; Blanco, A.; Simeone, R.; Cattivelli, L. 2014 Identification and mapping of leaf rust and powdery mildew resistance genes derived from T. turgidum ssp. dicoccum.
Eucarpia cereals Sect.-ITMI Joint Conf. Cereals for Food, Feed and Fuel-Challenge for Global Impr.June 29-July 4, Wernigerode, Germany p. 252 [ENG, eng]
Dondini, L.; Vendramin, E.; Pea, G.; Pacheco, I.; Dettori, M.T.; Gazza, L.; Scalabrin, S.; Strozzi, F.; Tartarini, S.; Bassi, D.; Verde, I.; Rossini, L. 2014 L'origine delle nettarine nella mutazione di un singolo gene MYB.
Rivista di Frutticoltura e di Ortofloricoltura 76: 7/8 48-51 [ITA, ita]
D’Egidio, M.G.; Cecchini, C.; Belocchi, A.; Ripa, C.; Nocente, F.; . Arcangeli, A.; Gosparini, G.; Marano, M.L.; Menga, V.; Iannucci, M.; Fares, C. 2014 Frumento duro obiettivo qualità. Monitoraggio qualitativo frumento duro a livello aziendale raccolto 2014 .
Molini d'Italia 65: 10 18-27 [ITA, ita]
D’Egidio, M.G.; Cecchini, C.; Gosparini, E.; Arcangeli, A.; Mortaro, R.; Moscaritolo, S.; Nocente, F. 2014 Grano duro e qualità. Frumento duro: rete di confronto varietale. Caratteristiche qualitative delle varietà in prova nel 2012-2013.
Molini d'Italia 65: 1 26-39 [ITA, ita]
Faccini, N.; Cattivelli, L.; Alberici, R.; Baronchelli, M.; Cacciatori, P.; Codianni, P.; D’Ercole, M.; Delbono, S.; Di Miceli, G.; Faeti, V.; Fecondo, G.; Fornara, M.; Frenda, A.S.; Fuselli, D.; Ghizzoni, R.; Manca, G.; Marino, A.; Notario, T.; Pagani, D.; Palumbo, M.; Petrini, A.; Poma, I.; Puleo, A.; Quaranta, F.; Randazzo, B.; Ravaglia, S.; Ruisi, P.; Sestili, A.; Signor, M.; Viola, P.; Virdis, A.; Tagliaferri, I. 2014 Triticale: le varietà per le prossime semine.
L'Informatore Agrario 70: 33 59-64 [ITA, ita]
Fornara, M.; Belocchi, A.; Bianchelli, M.; Colecchia, S.A.; De Vita, P.; Melloni, S.; Poma, I.; Santilocchi, R.; Vecchiarelli, V.; Venezia, G.; Viola, P.; Quaranta, F. 2014 Sorgo da granella: prove varietali 2013.
L'Informatore Agrario 70: 5 43-47 [ITA, ita]
Fornara, M.; Belocchi, A.; Cacciatori, P.; Caprara, F.; Bottazzi, P.; Fabbrini, L.; Ridoni, G.M.; Viola, P.; Mariotti, R.; Basili, O.; Vecchiarelli, V.; Quaranta, F. 2014 Risultati della 41° sperimentazione nazionale. Toscana e Lazio.
L'Informatore Agrario 70: 31 suppl. 25-28 [ITA, ita]
Fornara, M.; Belocchi, A.; Malagesi, F.; Sereni, F.; D'Egidio, M.G.; Quaranta, F. 2014 Rete nazionale frumento duro 2013-14. Risultati del 41° anno di sperimentazione.
Atti VIII Giornata tecnica sul frumento duro, Roma 26 settembre 2014 18 pp. [ITA, ita]
Gazza, L. 2014 Il grano monococco: un frumento antico per un’agricoltura moderna. I risultati del progetto Mon.NelLa. (Monococco nel Lazio).
VIII Giornata Tecnica Frumento Duro [ITA, ita]
Gazza, L.; Cacciatori, P.; Cammerata, A.; Pogna, N. 2014 Il ritorno in coltivazione del frumento monococco.
Molini d'Italia 65: 10 46-50 [ITA, ita]
Gazza, L.; Sgrulletta, D.; Cammerata A.; Gazzelloni, G.; Galassi, E.; Pogna, N. 2014 Breeding and quality of soft-textured durum wheat.
Proceedings of the International Symposium on Genetics and Breeding of Durum Wheat, Options Mediterraneennes 110: 511-516 [ENG, eng]
Iori, A.; Aureli, G.; Quaranta, F.; Fornara, M.; Matere, A.; Pasquini, M. 2014 Aspetti fitopatologici e igienico-sanitari in frumento duro coltivato in biologico.
2° Congresso Nazionale RIRAB. Roma, 11-13 giugno [ITA, ita]
Lafiandra, D.; Masci, S.; Palombieri, S.; Botticella, E.; Bovina, R.; Ferrazzano, G.; Mantovani, P.; Massi, A.; Margiotta, B.; D’Egidio, M.G.; Sestili, F. 2014 Improvement of technologixal and nutritional quality in durum wheat: achievements and perspectives.
Proceedings of the International Symposium on Genetics and breeding of durum wheat - Options Méditerranéennes serie A 110: 495-499 [ENG, eng]
Marti, A.; Cecchini, C.; D'Egidio, M.G.; Dreisoerner, J.; Pagani, M.A. 2014 Characterization of durum wheat semolina by means of a rapid shear-based method.
Cereal Chemistry 91: 6 542-547 [ENG, eng]
Marti, A.; D'Egidio, M.G.; Dreisonerner, J.; Seetharaman, K.; Pagani, M.A. 2014 Temperature-induced changes in dough elasticity as a useful tool in defining the firmness of cooked pasta..
European Food Research and Technology 238: 2 333-336 [ENG, eng]
Martini, D.; Taddei, F.; Nicoletti, I.; Ciccoritti, R.; Corradini, D.; D’Egidio, M.G. 2014 Effects of genotype and environment on phenolic acid content and total antioxidant capacity in durum wheat.
Cereal Chemistry 91: 4 310-317 [ENG, eng]
Mazzieri, G.; Governatori, C.; Petrini, A.; Fuselli, D.; Santilocchi, R.; Bianchelli, M.; Quaranta, F.; Cammerata, A. 2014 Risultati della 41 sperimentazione nazionale. Marche..
L'Informatore Agrario 70: 32 suppl. 17-19 [ITA, ita]
Mazzieri, G.; Petrini, A.; Bonciarelli, U.; Codianni, P.; Quaranta, F.; Governatori, C.; Fuselli, D.; Peccetti, G.; Orfei, M.; Belocchi, A.; Fornara, M.; Colonna, M. 2014 Risultati della 41° pserimentazione nazionale. Marche, Umbria e Molise.
L'Informatore Agrario 70: 31 suppl. 29-31 [ITA, ita]
Menesatti, P.; Costa, C.; Antonucci, F.; Pallottino, F.; Pasquini, M.; Iori, A.; Aureli, G. 2014 Applicazione di tecniche di analisi iperspettrale e termica per la predizione anticipata di fusariosi e stagonosporiosi su spiga.
Atti Progetto MICOPRINCEM – Micotossine principali ed emergenti nei cereali 78-82 [ITA, ita]
Nocente, F.; Iori, A.; Matere, A.; Sereni, L.; Caprara, F.; Cristofori, C.; Cacciatori, P.; Pasquini, M. 2014 Monitoraggio delle principali malattie fungine del frumento duro nel 2013-14.
Atti VIII Giornata tecnica Frumento duro, CRA-QCE Roma 26 settembre 1-11 [ITA, ita]
Pascale, M.; Aureli, G.; Haidukowski, M.; Melloni, S.; D'Egidio, M.G.; Visconti, A. 2014 Comparison between ELISA and UPLC methods for the determination of T-2 and HT-2 toxins in wheat.
International Mycotoxin Conference 2014 p. 258 [ENG, eng]
Pasquini, M.; Aureli, G.; Nocente, F.; Belocchi, A.; Camerini, M.; Matere, A.; Melloni, S.; Quaranta, F. 2014 Durum wheat: influence of different crop management systems on the development of epigeous pathogens in organic agriculture.
2° Congresso Nazionale RIRAB. Roma, 11-13 giugno [ITA, ita]
Pasquini, M.; Aureli, G.; Nocente, F.; Belocchi, A.; Camerini, M.; Matere, A.; Melloni, S.; Quaranta, F. 2014 Frumento duro: influenza di diversi input agronomici sullo sviluppo di patologie dell'apparato aereo in coltura biologica.
Atti 2° Convegno Nazionale RIRAB, Roma 11-13 giugno [ITA, ita]
Pasquini, M.; Iori, A.; Nocente, F.; Matere, A.; Sereni, L.; Cacciatori, P.; Cristofori, C.; Caprara, F.; Codianni, P.; Martelli, M.; Mameli, L.; Licciardello, S.; Blangiforti, S.; Notario, T.; Petrini, A.; Viola, P. 2014 Malattie fungine del frumento: suscettibilità delle varietà.
L'Informatore Agrario 70: 42 45-49 [ITA, ita]
Pasquini, M.; Iori, A.; Nocente, F.; Matere, A.; Infantino, A. 2014 Centro-Sud: le patologie più diffuse dell’apparato aereo. .
Terra e Vita 55: 6 s 10-11 [ITA, ita]
Pasquini, M.; Nocente, F.; Matere, A.; Sereni, L.; Quaranta, F.; Ciccoritti, R.; Aureli, G.; Melloni, S.; Arcangeli, A. 2014 Studio sulla diffusione della fusariosi della spiga in diversi areali di coltivazione del frumento duro in Italia.
Atti Convegno Progetto MICOPRINCEM - Roma, 28 maggio 2014 Cap. 4, 76-77 [ITA, ita]
Piarulli, L.; Gadaleta, A.; Mangini, G.; Nigro, D; Signorile, M.A.; Pasquini, M.; Blanco, A.; Simeone, S. 2014 Allelic variation at powdery mildew resistance gene Pm3 in a collection of tetraploid wheats.
Proc. Eucarpia cereals Section-ITMI Joint Conf. Cereals for food,Feed and Fuel-Challengefor Global Impr. June 24-July 4, Wernigerode, Germany p. 267 [ENG, eng]
Pietricola, C.; Iori, A.; Farina, V.; Scala, V.; Reverberi, M.; Fanelli, C. 2014 Use of Trametano® for eliciting plant defences in wheat challenged with foliar fungal pathogens.
Journal of Plant Pathology p. 65 [ENG, eng]
Pogna, N.; Galassi, E.;Ciccoritti, R.; De Stefanis, E.; Sgrulletta, D.;Cacciatori, P.; Gazza, L.; Bozzini, A. 2014 Evaluation of nine perennial wheat derivatives grown in Italy.
Proceedings of the FAO expert workshop: Perennial crops for food security 54-71 [ENG, eng]
Pogna, N.; Gazza, L. 2014 Le nuove frontiere delle tecnologie alimentari e la celiachia.
I Georgofili. Quaderni 7: 39-54 [ITA, ita]
Quaranta, F. 2014 Varietà appropriate in agricoltura biologica.
Convegno Piano Nazionale Sementiero per l'Agricoltura Biologica (Presentazione dei risultati del secondo biennio) - Milano 28 ottobre 2014 28 pp. [ITA, ita]
Quaranta, F.; Amato, G; Antonelli, M.; Basili, O.; Belocchi, A.; Bianchelli, M.; Bottazzi, P.; Cammerata, A.; Codianni, P.; Colonna, M.; D’Egidio, M.G.; Dettori, M.; Fornara, M.; FRANCESCHINI, G.; Frenda, A.S.; Fuselli, D.; Gianbalvo, D.; Lombardo, G.M.; Mameli, L.; Mazzieri, G.; Mazzon, V.;Melloni, S.; Notario, T.; Perenzin, M.; Petrini, A.;