ENGLISH ACCESSIBILITA' ALTA
Torna alla Home Page Consiglio per la Ricerca e la Sperimentazione in Agricoltura Cerca nel sito...  

C.R.A. - Via Nazionale, 82 - 00184 ROMA
P.IVA: 08183101008 - C.F.: 97231970589
Tel: +39 06 478361 - Fax: +39 06 47836320 -
Posta Elettronica Certificata:

URP HELPDESK LAVORO/FORMAZIONE GARE/APPALTI AMMINISTRAZIONE TRASPARENTE
CRA-ORT: Incontro tecnico "Potenzialità e problematiche dell'orticoltura moderna: il punto di vista degli operatori", Pontecagnano (SA) 22 aprile 2014 - - - CRA-SCA: Seminario "Il giardino mediterraneo", Specchia (LE) 22 aprile 2014 - - - CRA-SCS: Giornata Informativa “Monitoraggio fitosanitario e qualità delle produzioni del frumento duro in Sardegna”, Ortacesus (CA) 24 aprile 2014 - - - CRA-FRF: Incontro tecnico con visita guidata e mostra pomologica “Fragola in coltura protetta in Romagna”, Gattolino di Cesena (FC) 28 aprile 2014 - - - Il CRA-ABP organizza la sessione "Geosciences and wine: the environmental processes that regulate the terroir effect in space and time" dell'EGU2014, Vienna, Austria, 27 aprile–02 maggio 2014 - - - Il CRA-RPS organizza "Studying soil organic carbon in Mediterranean soils. Different techniques and the effects of land management and use, climatic and topographic conditions, and organic waste addition", EGU Assembly, Vienna 27 aprile-2 maggio 2014 - - - CRA-NUT: 7th International Immunonutrition Workshop “Eating for Preventing”, Carovigno (BR) 1-3 maggio 2014 - - - CRA-RPS: Il Bar della scienza "Gli alberi per la qualità della nostra vita", Roma 8 maggio 2014 - - - Il CRA-VIV organizza l'evento "GREEN URBANISM 2014 - Il terroir urbano", Montecatini (PT) 8-11 maggio 2014 - - - CRA-FLC: Seminario "Molecole funzionali e parametri descrittori della qualità dei prodotti lattiero-caseari", Lodi 13 maggio 2014 - - - CRA-IAA: Corsi e laboratori sull’agroalimentare con l’ausilio di impianti miniaturizzati, Milano 10-14 marzo e 12-16 maggio 2014 - - - CRA-SEL: Convegno “Selvicoltura e ungulati selvatici: una convivenza possibile?”, Arezzo 16 maggio 2014 - - - CRA-PCM: Seminario "Microbiologia Ruminale e Alimentazione Zootecnica: alcuni aspetti nutrizionali, ambientali e sanitari", Monterotondo Scalo (RM) 16 maggio 2014 - - - CRA-VIV e CRA-ING organizzano il convegno "POSTRACCOLTA 2014", Barletta (BA) 22-23 maggio 2014 - - - VI simposio italiano NIRITALIA 2014 “Alla giusta frequenza”, San Geminiano (MO) 28-30 maggio 2014 - - - Il CRA partecipa all'organizzazione del congresso internazionale "PRION 2014", Trieste 27-30 maggio 2014 - - - CRA-ORT: Ciclo di seminari "Potenzialità e problematiche dell’orticoltura moderna: il punto di vista degli operatori", Pontecagnano-Faiano (SA) marzo-luglio 2014 - - - CRA-RPS: "X Convegno Nazionale sulla Biodiversità", Roma 3-5 settembre 2014 - II Circolare - - - Corso di formazione professionale in “Esperto in certificazione e tracciabilità dei prodotti olivicoli-oleari” organizzato nell’ambito del progetto CERTOLIO, 7 aprile – 13 novembre 2014 - - -

freccina Sei qui: Home->Elenco convegni->Scheda di dettaglio POSTA
CONOSCI IL C.R.A.
GLI ORGANI
L'AMMINISTRAZIONE CENTRALE
AREA STAMPA
onda
Dettaglio convegno: Expert workshop “Perennial Crops for Food Security”, Roma 28-30 agosto 2013

Announcement of the Expert Workshop

Perennial Crops for Food Security

August 28-30, 2013, Rome, Italy

 

 

Background

            The world will need to produce sufficient food for a growing population which will reach around 9 billion people by 2050, while coping with severe soil and biodiversity losses, water and energy scarcity, and the risks of climate change variability.

            Many production systems and agronomic practices in use today may no longer be sustainable, including the production of food, feed and fibres from annual crops. Inducing a perennial habit into these crops could have a wide range of environmental, social and economic benefits, including soil health and fertility restoration, maintenance of biodiversity and ecosystem functions, water preservation, farmers livelihood and markets stability.

            For this purpose perennial wheat, rice, maize, legumes and oilseed species have been developed over the last 30 years worldwide, either through domestication of wild species or from hybridization of currently grown crops with perennial relatives, characterized by a great root mass and a long photosynthetic activity.

            In order to adopt perennial rotations and cropping systems, significant changes in management practices, markets and policies will be necessary, and interdisciplinary research, public-private collaborations and farmers involvement will be required.

 

 

The workshop

            Based on this background, FAO in collaboration with the Consiglio per la Ricerca e Sperimentazione in Agricoltura (CRA), The Land Institute, Charles Sturt University, CSIRO and other related institutes, will host an Expert Workshop on: “Perennial crops for Food Security” from 28th to 30th August 2013, in Rome.

            This workshop will bring together Senior level professionals, policy makers and NGO’s. They will take stock of the best information available today on perennial crops and discuss the new cropping systems and rotations for different ecologies to create awareness on their potential for food security and climate change resilience, efficiency, ecosystem management, and new economic opportunities.

 

            The Expert Workshop aims to discuss:

·        Status and trends of scientific knowledge specific for different grain crops and legumes, and different ecologies and cropping systems.

·        Gaps and opportunities at environmental, social and economic level.

·        Strategies and tools to raise awareness around perennial crops for sustainable production intensification and food security.

Apri file allegato (fao_perennials_meeting_programme_june_21st.pdf)

AREE RISERVATE DEL CRA Sito ufficiale del C.R.A.  Webmaster:
Logo mySQL Logo PHP